Welke doelgroepen zijn er voor pedagogische medewerkers?

Als hbo-pedagoog beschik je verschillende rollen, adviserend, verzorgend, organiserend, zorgzaam, coördinerend, communicatief en een creatieve rol. Elke dag is anders en kan uitdagend zijn. Twijfel je of je deze opleiding iets voor je is? Bij websites waar verschillende studiekeuzetesten worden aangeboden zoals HBOstart of studiekeuzetest.nl, kan je vaak ook kijken naar diverse opleidingen.  Het belangrijkste is dat je het vooral leuk vindt om met kinderen te werken. Bij de opleiding Pedagogiek leer je veel over de ontwikkeling van het kind en hun ontwikkelingsfase. Tijdens deze leuke en creatieve opleiding loop je stage op een kinderdagverblijf of een andere uitdagende leerplek en leer je jezelf verder ontwikkelen. Herken je jezelf hierin? Dan is de HBO opleiding Pedagogiek zeker een leuke match voor jou!

Heb je de juiste diploma?

Om de opleiding Pedagogisch Medewerker te kunnen volgen, moet je wel het juiste diploma in het bezit hebben. De diploma’s die worden geaccepteerd om een Pedagogiek HBO opleiding te kunnen volgen zijn: MBO4, HAVO diploma, VWO diploma, NT2 toets of 21+ toets. Mocht je nog willen bijspijkeren betreft bepaalde vakken zoals Nederlands? Dan is er de mogelijkheid om extra opfriscursussen te volgen. Mocht je een vak, die je nodig hebt voor de opleiding, niet hebben? Dan is er nog de mogelijkheid om een training of een cursus te volgen voor dit vak. Daarna kan je getoetst worden voor dit vak, mocht je deze toets hebben behaald dan is het geldig betreft aannemen voor de opleiding. Heb je het vak wel behaald bij je eindexamen? Dan kun je een opfriscursus volgen. Dus er zijn meerdere mogelijkheden om alsnog de opleiding te volgen.

Verder studeren?!

Na je HBO opleiding Pedagogiek, kan je aan de slag bij verschillende werkgevers. Je kan een adviserende rol uitoefenen en bijvoorbeeld tieners begeleiden bij jeugdzorg. Ook kan je in de kinderopvang aan de slag als pedagogische medewerker of als pedagoog. Bij de GGD kan je voorlichtingen geven of op basisscholen. Wil je verder studeren? Dat kan natuurlijk ook! Er zijn meerdere mogelijkheden. Als je je propedeuse hebt behaald, dan is het mogelijk om op een andere hogeschool in te stromen in het tweede jaar van de opleiding. Je kan ook na je opleiding doorstromen naar de masteropleiding Pedagogiek, kopopleiding leraar Pedagogiek of master Orthopedagogiek.

2 thoughts to “Welke doelgroepen zijn er voor pedagogische medewerkers?”

  1. Next time I read a blog, Hopefully it does not fail me just as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, nonetheless I genuinely thought youd have something useful to talk about. All I hear is a bunch of crying about something you could possibly fix if you werent too busy searching for attention.

Reacties zijn gesloten.